Hverdagen

Vi har alle våre greier!

Vi har alle våre «greier». Ting vi gjør og tenker i hverdagen som vi bare MÅ gjøre, for at ting skal bli riktig. Ikke så ekstremt at det blir en sykdom utav det, men greier som gjør at hverdagen blir enklere. Ting som er grav alvorlig for den enkelte, men som kan framstå som komisk for andre. Ting som bare må være på plass.

Jeg har mange sånne. Jo mer jeg tenker over det, jo mer komisk er det, og jo flere «ting» kommer jeg på! Aller mest fremtredende er det når jeg handler på butikken. Det er nok ofte jeg synes det er for dumt, men av gammel vane, så gjør jeg det allikevel. Og så tror jeg det er litt viktig for meg.

For eksempel den greia jeg har med «å ta den tredje». Det startet på på 90-tallet, før nettavisene, hvor jeg faktisk kjøpte papiraviser i butikken. Jeg tok aldri den første avisen i stativet, men nummer to, eller aller helst nummer tre. Jeg ville jo ikke ha en besudlet avis, som noen andre hadde tatt på og kanskje til og med hadde lest i! Sånn har det fortsatt. Jeg kjøper sjeldent aviser, men nå har det utbredt seg. Til kokt skinke, strandaskinke, shampoo, såpe,knekkebrød, godteri, blader, karbonadedeig, kyllingfilet, og for ikke snakke om potetgull. Jeg tar ingen poser som har stått fremst, eller i nærheten av eskekanten. Den kan jo være krønsja, må vite, og jeg liker ikke små potetgullflak, bare de store, lyse.

Melk, øl, brød og ost for eksempel, kan jeg ta det fremste/øverste av. Jeg vil jo ikke se helt dust ut heller, og på sånne litt tunge ting, ville det bli så åpenbart. Og grønnsakene, stakkar, de må alle innom «kjenne-om-den-er-ok» hånda før de bli godkjent til å bli med meg hjem. Barna mine føler nok at de er inne i en opplærings periode, og synes det er litt i overkant å skulle tenke på hva de skal ta eller ikke 🙂

Det å alltid skulle «ta den tredje» har ved utallige ganger medført store rystelser i verden også. Det er ikke få ganger at jeg har kommet hjem med servelat når jeg skulle ha kokt skinke, og fenalår når jeg skulle ha strandaskinke. Eller en annen shampoo enn den jeg skulle ha. For det er ikke alltid at de i butikken er så ordentlig å setter alle varer i rekke etter hverandre….

Forresten, ikke si det til noen, men når jeg shopper klær, har jeg en liten hemmelighet. Når jeg prøver klær, og finner en størrelse som passer, henger jeg det tilbake. Så tar en annen i samme størrelse, for da er den «uprøvd» – I hvert fall av meg! 🙂

Så har vi det faktum at ting som er viktig for en selv, gjerne ikke er så viktig for andre. Jeg tenker for eksempel aldri over at det er grus på bilmatta, tuneren står rett på kommoden eller at microfiberklutene til bilpleie ligger riktig brettet. Eller at det er en fuglebæsj på bilen. Men jeg vet at det er en som synes det er viktig, så da må jeg jo ta hensyn til det, ikke sant?

Det handler jo om å ta hensyn til at vi alle har våre «greier», uansett om det er viktig eller ikke.

Ha en fantastisk mandag! Det blir fint vær snart!

 

You Might Also Like