Reise

Sommerferiens eiendommeligheter

Det nærmer seg sommerferie!

Om ikke mange ukene setter vi oss på flyet ned til det jeg liker å kalle Syden. Eller Siiiiiiden som vi sier i Molde.  Kjært barn har mange navn, Syden er stort, vi reiser da altså til Spania, nærmere bestemt Costa del Sol.

Sommerferien er årets store happening, og noe vi ser fram til hele vinteren, både voksne og tenåringene.  På sommerferie henter vi oss inn etter hverdagen, tiner opp etter en lang vinter, og ruster oss til høsten og vinteren som skal komme.

I ferien er det mange ting vi BARE gjør på ferie, som aldri ville falt oss inn å gjøre hjemme i Norge, eller i hverdagen generelt.

Her et lite utvalg:

Står opp grytidlig for å se på soloppgangen

Ikke det at jeg sover så innmari lenge ellers, men vanligvis, når jeg ikke skal på jobb, liker jeg å både drikke kaffe og spise frokost på senga. På ferie er det om å gjøre å stå opp før sola, slik at jeg kan sitte på terrassen, drikke kaffe, å se sola stå opp. Nå skal det sies, at vi er så heldige å ha verdens fineste utsikt, så det er så verdt det!

Spiser sardiner

Jeg mener; Sardiner?!? Man ser jo for seg sardiner på boks her hjemme, og det er ikke min favoritt, akkurat, men på solkysten? Der er det verdens aller beste fisk, nygrillet av strandas Espetero. Det er den beste lunsjen vi kan tenke oss! Og det er jo ikke feil når den blir servert på solsenga, med en iskald Corona til. 

Jogger annenhver morgen

Joggeturer i Spania er det beste jeg vet. Jeg er hun rare som løper med ett smil om munnen hele veien ned til stranda, fordi det gjør meg så glad! Det er så deilig å ha tid til det…. Men jeg tror ikke jeg smiler like bredt i oppoverbakkene på vei tilbake.

Spiller biljard og dart

Altså, ingen av disse er noe jeg ville tenke på å bedrive fritiden min på ellers, men på ferie…. Vi har en bar rett ved leiligheten, med verdens søteste betjening, biljardbord og dart.  Jeg taper stort sett i begge, men det er like moro! Darten er i tillegg elektronisk, slik at vi slipper å regne i hodet. For DET gjør jeg ikke på ferie, altså… (ikke hjemme heller, hvis jeg tenker meg om)

Bytter mer enn gjerne bort bilen med beina.

Vi går. På beina. Masse. Hele tiden. Vi har jo tid til det!

 

Snakker språk vi egentlig ikke kan.

Jeg kan ikke spansk. Men jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne. Så jeg prøver meg stadig vekk på ett par fraser. På de stedene vi går, kan de stort sett bare spansk, så hver gang jeg har prøvd meg på en setning, angrer jeg like mye hver gang. For svaret jeg får kommer så fort (og høyt) at jeg bare får med meg halvparten. Men jeg gjør så godt jeg kan 🙂

 

 

 

 

You Might Also Like