I-landsproblemer

Om bakterier og øl på boks!

Her om dagen var jeg innom en eller annen nettavis, og fikk følgende overskrift rett i ansiktet:

UNDERSØKELSE VISER AT EN DRIKKEBOKS KAN HA FLERE BAKTERIER ENN ET DOSETE Eldorado for tarmbakterier.

Med store bokstaver sto det der, svart på hvitt, det man egentlig kan tenke seg selv. Man trenger jo ikke være rakkettforsker få å tenke seg at det kan være en del bakterier på en drikkeboks? Når man drikker fra flasken er det jo alltid en kork som må av flasken før man setter den til munnen for å slukke tørsten, så den er jo beskyttet. Men at det er like mange bakterier som på ett dosete? Og et eldorado for tarmbakterier? Jeg er ikke overbevist.

La oss oppsummere litt.

Min pappa har sa lenge jeg kan huske drukket ølen sin rett av boksen. Mamma også. Kan hende hvis de vil være litt fin på det, at de heller det i ett glass først, men det er i hvert fall ikke for å unngå tarmbakteriene på ølboksen.  Og jeg vet ikke at de noen gang har vært syke fordi de drikker rett fra boksen!

Jeg er er skikkelig øljente, det er stort sett det jeg drikker, jeg er ikke så veldig glad i vin, men jeg elsker øl! Jeg tror jeg har til gode å helle ølen fra boksen over på et glass før jeg skal drikke den. For det første har jeg det travelt. Jeg er tørst, og har ikke tid til å helle over i glass, og attpåtil vente på at skummet skal legge seg.  For det andre, synes jeg at ølet blir litt mindre kaldt når jeg heller det over i ett romtemperert glass. Boksen har jo stått sammen med ølen i kjøleskapet, ikke sant? Jeg har heller aldri vært syk for at jeg har drukket øl rett fra boksen. Og jeg har drukket mye øl rett fra boksen!

De som jeg kjenner som drikker øl, drikker denne rett fra boksen, og jeg har ikke hørt noen av dem bli syke av det.

Jeg har faktisk aldri hørt om noen som har vært syke fordi de drakk øl eller brus rett fra boksen.

I artikkelen skriver de at man anbefaler å bruke sugerør. Kjempegod ide, barna mine gjør stort sett det når de drikker brus, men har du noen gang drukket øl med sugerør? Kanskje i ungdomstiden for å bli fullest fortest, men det SMAKER jo ikke noe godt!

IMG_2261Så jeg kommer nok til å fortsette å drikke øl rett fra boksen, uten å tenke meg om. Kanskje jeg tørker litt på boksen først hvis jeg tenker på det? Men jeg synes ikke vi skal bli så redd for bakterier, jeg tror vi trenger dem for å skape litt motstand i kroppen!

Jeg er mer bekymret for barnet jeg så i butikken her om dagen. Han var akkurat så høy at munnen rakk til håndtaket på handlevognen. Og han sleiket med stor tunge over HELE håndtaket, både fire og fem ganger. DET var ekkelt det!

Nå er klokka over 12, sola skinner, og våren begynner å komme, så jeg skal ta en boks Heineken rett ut av kjøleskapet, sette den til munnen, og la det stå til!

Ha en fantastisk fridag!!

You Might Also Like