Hverdagen

Jeg elsker en skikkelig harrytur til Svinesund!

Jeg er en av de som elsker å gå i matbutikker. Jeg tror ikke det er så mange av oss, mange av de jeg kjenner synes det er litt av ett mareritt å gå på super´n. Noen av de går til og med så langt at de sverger til slike unevnelige matkasser…Det er ikke noe for meg, jeg må kunne kjenne på og se på det jeg skal lage mat av. Gi meg et skikkelig supermarked, stort, og med stort vareutvalg, så er jeg i himmelen. Carrefour, for eksempel, for en opplevelse! Metervis med yoghurt, skinker, ost, brød, det har liksom ingen ende! Jeg hadde kunnet bruke to-tre timer på ett supermarked i Spania. Store matmarkeder i Europa vekke de samme følelsene i meg.

Så en skikkelig harrytur for meg er som en liten ferie i hverdagen, en liten opplevelse hver gang. Vet ikke om det er så mye å spare på det nå med diesel, bommer og dårlig kronekurs, men vareutvalget er så mye bedre enn noe annet sted på østlandet, så jeg synes allikevel det er verdt det. Jeg kunne jo godt storhandlet på Rema, men det er jo litt kjedelig, er det ikke?

IMG_5874I alle fall, på lørdag satte vi oss i bilen, og hadde Systembolaget og Nordby Kjøpesenter som mål for dagen.

Det er så moro å handle på Systembolaget, det er jo så billig sammenlignet med hjemme. Halv pris på Peroni er jo nesten som gitt bort for meg!

Og den sosialantropologiske studien en tur til Svinesund faktisk er, gjør det også verdt turen. Vi er ganske gæærne vi nordmenn som reiser i tusenvis hver dag over grensa for å handle billig øl. Det er så morsomt!

IMG_5872

Sammen med en deilig lunsj, sving innom Rusta, storhandling på MaxiMat, og enda større handling på Godtebiten var dagen i utlandet komplett!

Ingenting er som å settes seg i bilen med en stor pose lösgodis på fanget, og håper på at køen igjennom tollkontrollen ikke er altfor lang…..

 

 

 

 

You Might Also Like