Hverdagen Reise

ENDELIG! Om dager med solbriller og flyskyer

I går hadde jeg på solbriller i det jeg kjørte hjemmefra!

Det blir ikke mer sommertid enn solbriller på vei til jobb om morgenen, vel? Du kan gi meg stilling av klokker og vårjevndøgn og alt det der, men når jeg har på solbriller på før klokken 07.00, da starter våren for meg! Nå er jo jeg og sikkert mange med meg her på østlandet solfattig som bare det. Jeg føler at jeg ikke har sett noe annet en snøskyer, tåke, lavt skydekke og snøføyke siden jul, så når solen i går sto inn igjennom vinduet hoppet hjertet mitt av lykke! Den blå himmelen var så blå den kunne få blitt, og det gjorde meg så glad. I dag er vi jo like langt, med snø, kulde og lavt skydekke. Men jeg har fått ett lite håp, da, om at det blir flere dager med blå himmel og sol!

Det er bare en hake ved det. Når det er blå himmel, blir den full av…

…flyskyer!

Jeg bare elsker flyskyer, men de har en tendens til å få reisefoten til å rykke til ekstra mye. Jeg ser den vakre, hvite, rette, flyskyen, med det fine flyet helt foran skyen, og tenker: «hvor skal de hen?» Det tar jo omtrent 2 sekunder fra jeg tenker det, til jeg finner fram Flightradar-appen, så vet jeg jo det. Jeg drømmer meg opp i flyet, og skulle ønske det var meg som satt der på vei til ett eller annet fint sted.

Det er ikke så rart at jeg er blitt som jeg er blitt. Jeg er vokst opp ett par hundre meter i luftlinje fra flyplassen i Molde, og hjemme hos oss har vi alltid hatt full kontroll på når hvilke fly går hvor, forsinkelser, uvær og kanselleringer. Vi har nesten vært vårt eget flytårn oppe der i Nordbyen!

Nå bor jeg ikke i Molde lengre, men vi bor nå midt i innflygingen til OSL Gardermoen, og det er ganske gøy! Huset vårt er bare noen hundre meter fra fra flysentralen i Røyken, og det er nok å følge med på. Det er mye glede i ett fly for en fly-geek, både å se på, men det aller beste er jo å sitte inni ett fly på vei til ett nytt spennende sted.

Jeg har til gode å fly jumbojet og Airbus 380, og jeg skal nok få til begge. Men den aller største drømmen min er en gang å få fly luftballong, så hvis noen vet om noen, så rop ut!

Ha en luftig dag!!

 

You Might Also Like